Tamás Lászlóné

Pócsi Éva – Tamás Lászlóné

Tamás Lászlóné Magyon született, s egy háromgyermekes, katolikus családban nevelkedett.
Már gyermekkorában is kötődött Máriapócshoz, ugyanis szüleivel és testvéreivel gyakran elzarándokoltak a kegyhelyre. A településen immár több, mint harminc éve él családjával. A Kegytemplom mellett üzemelteti Kegytárgy, Virág és Ajándékbolt nevű üzletét.

Verseket körülbelül 2002 óta ír, melyek megosztására családja és a helyi papok ösztönözték. Pócsi Éva néven Boldog mosolyára várva / Felnézek a Szűz Anyára címmel 2010-ben, a felújított Máriapócsi Bazilika megáldásának ünnepére jelent meg első verseskötete. A hely szelleme, a kegytemplom s a kegykép ragyogása jelenik meg a költeményekben finom, letisztult formába öntve – kiegészülve a szerző fiának rajzaival. P. Szocska A. Ábel [akkori] OSBM tartományfőnök (2015 óta a Nyíregyházi Egyházmegye apostoli kormányzója) szerint ezek a versek „oly egyszerűen gyönyörűek, mint a napkeltében megcsillanó harmatcseppek”.

A Pócsi Füzetek sorozat első két kötete 2016-ban jelent meg Angyalszárny, valamint Drága Édesanyám címmel. Erdei Tamás diakónus az Angyalszárny gyermekverseiről úgy nyilatkozott, hogy „világosan átsüt az ő [a szerző] tisztasága, jó szándéka, és – maga is többszörös anya lévén – gyermek szeretete, de egyben Isten iránt való elkötelezettsége”. Palóczy Timea tanító-magyar szakos tanár a Drága Édesanyám ajánlójában azt írja, hogy „tökéletes összhangban találkozik a gyermek, a szülő, a nagyszülő, és a róluk, hozzájuk szóló mondanivaló, a vers”. A sorozat harmadik kötete Versek a Szűz Anyához címmel 2017 áprilisában jelent meg.


- // -

Pócsi Éva: Máriapócs

Szeretem ezt a kis várost,
Ezt az áldott Szent világot.
Köszönöm, hogy itt Élhetem,
Köszönöm, hogy Létezhetem!
Szeretettel betölthetem,
A világot ölelhetem,
A Szívemre, a Lelkemre.
Máriapócs szeretete:
Boldogságom szülőföldje!


2003. december 5.


Iratkozzon fel hírlevelünkre újdonságainkért

Kapjon értesítést kiemelt ajánlatainkról és eseményeinkről