Köbli Alexandra

Köbli Alexandra, festőművész

Köbli Alexandra 1991. január 19-én született Nyíregyházán. Az általános iskolát Máriapócson, a középiskolát Nyíregyházán végezte. Ezt követően 2010-ben Budapestre költözött, ahol a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán tanult, s 2015-ben diplomázott.
Első egyéni kiállítását Álmodj, világ! címmel rendezte meg 2013 áprilisában a nyíregyházi Bencs Villában. Sok helyen megfordult már Magyarországon és külföldön egyaránt, járt Erdélyben, Szlovákiában, Lengyelországban és Olaszországban is. Szeret utazni, új helyeket megismerni, és megfigyelni a körülötte zajló világot: az utat, a tájat, az embereket.

Ahogyan a művész fogalmaz: „Kíváncsi vagyok a világra, ki hogyan meséli. Úgy gondolom, bárkitől tanulhat az ember valami újat, vagy mást. Színes a világ. Ezért őrzöm magamban a gyermeki kíváncsiságot, hogy ne fakulhasson meg a képzeletem világa, amit ízekre szedett emlékeimből alkotok meg és hagyok magam után a vásznon. A bennem élő világot tágítom a körülöttem élővel, hogy megtudhassam hol ér össze a kettő. Ezért vonzz a festés. Ereje van. A vásznon lévő kép, a 2 milliméter vastagságú színsík, kapcsolatot teremt a kettő között.”

Számos – önállóan, és csoportosan rendezett – tárlaton mutatta be alkotásait:
2014 május - Kaposvár, Redrum Café (egyéni)
2014 november - Budapest, Zseb Café (egyéni)
2015 március - Nyírbátor, Nyírbátori Kultúrális Központ (csoportos)
2015 július - Budapest, R3 Art Gallery (egyéni)
2015 augusztus - Budapest, Pirítós Pub (egyéni)
2016 március - Budapest, Rombusz műhely (csoportos)
2016 április - Budapest, Óbudai Kulturális Központ Civil Ház (egyéni)

Iratkozzon fel hírlevelünkre újdonságainkért

Kapjon értesítést kiemelt ajánlatainkról és eseményeinkről